keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Uusi ihastukseni - Hurtta Out Slush-haalari

Me aloitettiin Mustin ja Mirrin kanssa yhteistyö viime vuoden puolella. Sitä kautta ollaankin päästy testaamaan vaikka mitä ihania ihanuuksia Nyt onkin sit urakalla testattu lenkeillä kaikkea saamaamme, joten luvassa on huikeita jutskia nyt keväällä. Hiiih, oon niin mukavaa olla taas mukana meiningeissä!

Tälläkertaa Pirkolle testiin pääsi Hurtan Out Slush-haalari graniitin/tatin värisenä. Kokoja löytyy ihan chihuahuasta irlanninsusikoiraan ja jokaisesta koosta löytyy välikokoja - jopa meidän Pirkolle löytyi sopiva koko! Pirkolla on koko 45M. Meille ei oo aiemmin Hurtan vaatteet käynyt juuri tuon takia, että ei ole ollut tarpeeksi kokoja, joten oli suuri yllätys, että nyt niitä todellakin oli! Haalarissa on tärkeää, ettei ota liian pientä kokoa, sillä se saattaa estää koiran luonnolliset liikkeet. Ei myöskään pidä valita liian suurta haalaria, sillä se voi taas jäädä jalkoihin ja sotkea näin koiran ihan solmuun.

Haalari oli mulle lähes ventovieras tapaus merkkinä ja mallina, sillä oon aiemmin nähnyt vain kerran kyseistä vaatetta kaverin koiralla päällä ja hän kyllä on tästä hirmuisesti tykännyt. Siispä lähdettiin testaamaan vaatetta avoimin mielin.

Näin tuotetta kuvataan Mustin ja Mirrin omilla kotisivuilla - "Slush Combat -haalari auttaa taistelussa kuraa ja sadetta vastaa. Se suojaa koiran ihoa ja turkkia tehokkaasti kosteudelta ja vähentää turhia pesukertoja. Laadukas haalari helpottaa arkea huomattavasti, sillä se on huomattavasti helpompi puhdistaa kuin koira – tai kotisi. Muita hyviä ominaisuuksia haalarissa ovat:

-säädettävä vyötärö, pääntie ja lahkeet
-konepesunkestävä kangas
-taluttiminen kiinnitysaukot valjaille
-vedenpitävä, mutta hengittävä päälliskangas, joten haalari on mukava koiran yllä
-3M heijastimet, jotka tuovat turvaa pimeän aikaan ulkoiluun"





    Meille ehdottomasti tärkeintä oli sopivan koon lisäksi puvun keveys. Se on jollaintapaa jopa huomaamaton - niimpä se ei haittaa edes Pirkon menoa. Tää on ainut vaate mihin ei ole Pirkon hampaat vielä yltäneet. Neiti on meinaan repinyt BOT:n hajalle kauluksesta, Hansbon mantteli koki uuden elämän eikä Janutexin sadehaalarikaan säästynyt tuunaukselta. Lisäksi keveys takaa sen, että se on hengittävä ja miellyttävä päällä. Siksi hampaat eivät ehkä ole yltäneetkään vielä haalariin asti. Ohkaisuuden ansiosta haalari on helppo suihkuttaa kurasta puhtaaksi, mutta vielä tärkeämpää on se, että se kuivaa nopeasti. Sen saisi myös ilmeisesti heittää pesukoneeseen, mutta meillä ainakaan ei vielä ole ollut edes tarvetta. So cool!

    Cockerin omistajat tietää, että ei tuota ronttia pysty pitämään ensinnäkään a) havunneulasilta, roskalta ja moskalta, b) kurasta tai c) vedestä erossa. Mutta pakko se on jollaintavalla suojata, sillä kukaan ei jaksa sitä hiekkarallia kotona joka kerta lenkin jälkeen saati kuka jaksaisi selvittää kamalia oksatakkuja ihan joka päivä. Not me. Suuri plussa on, että haalari on karvaisellekin koiralle helppoa pukea vetoketjun alla olevan karvasuojan ansiosta. Pieniä asioita, mutta silti niin tärkeitä. Karvaisten koirien omistajat kyllä tietää mistä mää puhun. Mikään ei oo inhottavampaa kuin se, et karvat on vetskarin välissä jumissa. Ottaa pattiin jo ajatellakin koko asiaa, siispä tää oli iso peukku meiltä!

    Pirkko oli äidilläni hoidossa Espanjan reissun aikana noin pari viikkoa ja hältä tuli kommenttia näppäristä lahkeista, joissa on siis nepparikiinnitys. Oli kuulemma helppo pukea Pirkon päälle haalari ja se on jo tosi hyvin, että äiti jaksaa pukea haalarin. Se kertokoot haalarista kokonaisarvion, jos äitikin saa sen Pirkolle pujotettua. Kaikella rakkaudella vaan äiti, kun luet tätä :P

    Yhden miinuksen mää löysin - miksi ei olla voitu laittaa pukuun nemmän heijastimia? Koiran vaatteissa ei ole koskaan niitä liikaa ja selvästi tähänkin oltais voitu niitä muutama enemmän upottaa. Pääosin tämänkin käyttö meillä painottuu pimeisiin aikoihin, joten olisi hienoa jos niitä ois ollut enemmän. Silti me annetaan 5 tassunjälkeä koko haalarille, kun ei mitään suurempia vikoja löydetty. Mä ostinkin jo töistä meiltä erityiskestävää heijastinteippiä, jolla ajattelin tuunata haalariin lisää heijastimia ensi syksyksi. Nyt onneksi on jo iltalenkeillä niin valoisaa, ettei heijastimia ja valoja enää juurikaan tarvita. Kyllä se kesä sieltä pikkuhiljaa hipsii..


    (*postaus toteutettu yhteistyössä Mustin ja Mirrin kanssa)

    10 kommenttia:

    1. Tää on kyllä kätevä, ainoa vaan, että noitten lahkeitten kanssa on saanut venkslata, kun ovat vähän liian pitkät ja pääsevät menemään tonne tassun alle. Kodalla on ne joutuu pitää käärittynä kintereen päällä, etteivät valahda tassun alle eikä sitten suojaa tietenkään tassuhapsuja enää samalla tavalla. Perimmäisenä ongelmana siis tuo pitkä runko, joka vaatii isomman koon ja sitten lahkeet liian pitkät.

      Koda on onnistunut myös hienosti nostamaan toisen takatassun pois lahkeesta (silloin kun en vielä käärinyt lahkeita) ja sujauttamaan sen samaan lahkeeseen toisen takatassun kanssa, siinä oltiinkin sitten solmussa :'D lisäksi Koda onnistui eräänä näyttelyaamuna lenkillä pissaamaan haalarin sisään... Näitten tapahtumien jälkeen tarkistan kyllä säädöt aina moneen kertaan.

      Ja ehdottomasti samaa olen miettinyt heijastimista! Ja tuo karvasuoja on tosi kätevä ja toimii myös noin järkyttävään karvamäärään, mitä Kodalla on. Yllättävän vähän näitä haalareita valmistajilta löytyy. Kodakaan ei tartte oikeestaan muuhun vaatetta kuin tuolta kuralta suojaamiseen, eikä siihen mikään loimi auta yhtään.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kiitos ihanan pitkästä kommentista <3 Näitä on aina ilo saada!

        Aivan! Meillä taas ovat oikein passelit - tästä taas huomaa, että on niin erikokoisia koiria, että jostain sitten haalari onkin epäsopiva. Meillä on vähän sama Martan kanssa, kun se on tosi rintava ja jos rinta on sopiva, niin muuten haalari onkin sit julmetun iso. Kodallakin tuota karvaa on huuuurjaasti, joten varmasti ois kiva, että haalari suojaisi myös niitä tassuhapsuja :D

        Uskon! Tuo karvasuoja on tosi pop! Niin kätevä! Loimi on kyllä ihan yhtä tyhjän kanssa kurakeleillä - harvemmin Pirkko on selästä likainen, kun taas maha ja tassukarvat ovat ihan kurassa. Meillä suojataan välillä myös roskilta ja metsän aarteilta, kun ne tarttuu ja takuttaa Pirkkoa ihan hulluna. Typerää, onneksi haalari auttaa :)

        Poista
    2. Koska on ohuehkoa materiaalia niin myös menee rikki helposti.Ei tarvitse toisen koiran hammas tai kynsi paljon sattua esim koirapuiston leikeissä niin rikki on.Saatiin 20 cm viilto selkään ja pari pikkureikää. Vedin niihin itseliimautuvaa heijastinta ja vielä toiselle puolelle itseliimautuvaa paikkauskangasta. Varmaan vielä ompelen kun en oikein luota noihin liimoihin. Haalaria kun on kuitenkin pestävä niin usein.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Siinä oot kyllä oikeassa, mutta meillä ei juurikaan vaatteita pidetä puistoissa muutenkaan ettei käy vahinkoa, että tarrautuu johonkin toiseen koiraan :) Omat koirat on opetettu olemaan närppimättä toisiaan, niin ei oo kyllä tullut meillä reikiä.

        Ootko huomannut, että kun haalari kuivaa niin siitä pystyy helposti harjalla sukimaan hiekat pois ja loput voi pyyhkiä kostealla rätillä? Mä oon tehnyt niin, niin ei haalari turhaan kulu ja saumat petä - haalaria kun pitäisi pestä joka lenkin jälkeen muuten :D

        Poista
    3. Mites se mustin ja mirrin kanssa yhteistyössä toteutettu joululahja?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Jaettu jo viime vuoden puolella, unohtunut ilmoittaa voittaja. Voittajaksi selvisi Noora H. :)

        Poista
    4. Hih, hassu Pirkko, kun on pitänyt nuttuja tuunata vähän enemmän omannäköisiksi :)
      Kyllä meilläkin Nero on tuunaillut vaikka mitä. Ostin sille nyt varmaan kolmannet valjaat, kun on syönyt kaikki edelliset. Satuin vaan jättämään vahingossa ne yöksi sen päälle ja tyyppi oli jotenkin saanut pistettyä ne poskeensa. Höpsö koira :D

      Tuollainen haalari olisi varmasti kyllä ihan superkätevä! Meillä on joskus beusseilla ollut jotkut sadehaalarit, mutta ne olivat todella painavat ja jäykkää materiaalia, joten kävely oli melkoista könkkäystä ja mielenosoitusta. Nana ja Nero nyt muutenkin rymyää tarhassa ja ne on ihan mudan ja hiekan peitossa, mutta beusseille nuo voisi olla oikein kätevät, kun tykkäävät vesilammikoissa läträtä, ei tarvisi sitten lenkin jälkeen kuivata koko koiraa, vaan jalat. Pitääpä laittaa tuollaisen haalarin hankinta harkintaan :)

      -Vilna

      VastaaPoista
    5. Kirppispöytä postaus ollut hokunen aika sitten....Ei olis sinulla myydä keltaisia hai-saappaita ! Kunto riittää,jos ovat vedenpitävät!Taeve on kevätmessujen ulkoalue esittelijätytöille. Koko 36-39. Jos myyt mokä hinta?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Olipas lipsunut kirjoitusvirheitä...keltaisia hai-saappaita metsästetään edelleen! Möisitkö,tai vaihto uusiin punaisiin ilmaiseksi!!

        Poista
      2. Moi! Anteeksi vastauksen kestäminen - valitettavasti noi mun keltaiset hai-saappaat on niin kuluneet, että eivät taida passata näytille enää minnekään :)

        Poista

    Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)